Andre aktiviteter
Sofaskolen
Hende her er en skøn dame, med tusind gode ideer og tips- og iø den ene halvdel af sofaskolen. På EDU21 kan du finde masser af inspiration til forløb.
Det danske spejderkorps
Deres aktivitetsdatabase har mere end 1000 forskellige aktiviteter.
Under kreativitet og håndelag er der mange gode byggeudfordringer. Fx. Affalds-bygge projekt, appelsinlys, bladaftryk, byg din egen vindmølle, bihytte, stempelkande, vandmølle, vindmåler, solkomfur, fuglekasser, vindrose, solcelleskib, drømmehat, knoglesmykker, vindpose, filtring osv!
Natures challenge
Brug Nature Challenge i skolen, i idrætsforeningen, på arbejdet eller til familiefødselsdagen! Sjove og lærerige opgaver i naturen eller bare udenfor. Fokus kan både være oplevelse eller konkurrence.
Forløbet og opgaverne er rammesat via en app som eleverne henter og via appens GPS-funktion og et interaktivt kort, placerer spilstyreren spillets opgaver. Ved hjælp af kortet finder spillerne frem til de steder, hvor de skal løse de forskellige opgaver. Spilstyreren kan dog også vælge ikke at tilknytte en GPS position til opgaven og så kan opgaven løses i hele det område, der bruges til spilleområde.
Den lange liste af ideer
Skattejagt/geocatch til ens venner og familie - laves digitalt eller analogt.
Lave huler i skoven. Samle diverse ting fra skoven og tage med hjem. Evt lave dekorationer til hjemmet eller familien.
Lave uroer og andre sjove ting. Disse kan evt gives væk eller sælges.
I skoven kan man også kigge efter dyrespor og planter. Lege en masse gamle lege osv.
Lave undersøgelser ift matematik. Antal biler, sko, tøj, madvarer osv. Vise det i diagrammer. Kan evt indgå i dagbogen som man deler med andre.
Lave mad. Arrangere en festdag i familien. Med menukort, festlige indslag og det hele.
Lave danmarkskort på stort karton eller digitalt. Navne, seværdigheder osv på. Eller ens eget lokalområde
Lave historier til hinanden. Både analoge og digitale.
Være ingeniører og bygge broer, maskiner og andre sjove opfindelser i genbrugsmaterialer. Generelt lege opfindere. Fra ideer til skitser til første prototyper.
Måle haven, huset eller værelset op og lave målestoktegninger. Måske lave en ny plan for haven, det nye legehus eller ens drømmeværelse.
Til ovenstående kan der laves et moodboard først hvor der findes billeder og andet der viser hensigt og følelser. Både analogt og digitalt. Derefter kan der selvfølgelig laves konkrete prototyper i pap og alt hvad limpistolen kan klare eller hvis man ønsker at gå i den digitale verden. Både programmer som canva og lucidpress eller de lidt mere avancerede som co-space og andre i den genre.
Der kan laves 2D modeller i geogebra og 3D modeller i fx Tinkercad og lave dem i karton, for at beregne areal, overflade areal og rumfang. Samt hvor stor forskel der er på beregnet og målt areal/ rumfang. Man kan også lave diverse bygninger, nutidige som historiske i Tinkercad.
Storm P`s mange sjove opfindelser
Hvis ens forældre/ familie er presset økonomisk kan der snakkes om mulige nye løsninger og ideer. Lave / skrive opslag osv på de sociale medier eller til den lokale avis. Samt hvordan man bedst mulig sparer på indkøb, madplan for få kroner og hvordan familien kan stå sammen. Eller hvordan man kan hjælpe naboen som står i en svær situation
Mad i huset, nu med nye kulturer. Prøv en ny ret/kultur i jeres køkken. Find inspiration på nettet og gå på opdagelse.
Handle lokalt og lav mad ud fra dine råvarer. Hvad kan man? Hvad virker godt sammen og ikke? Tag billeder løbende og saml det til din egen kogebog til vennerne eller familien!
Lave collage med billeder fra din hverdag.
Aber i træerne
Beskrivelse af øvelsen
Legen foregår som en almindelig fangeleg. Der er en eller flere fangere afhængig af antallet i legen. Man bliver fanget ved berøring og bliver herefter den nye fanger. Der er mulighed for helle, hvis man går sammen to og to som aberne i træerne. Den ene fungerer som træet. Denne person bliver stående, men den anden fungerer som abe og klatre op i træet med benene løftet fra jorden. Aberne må kun være i træet indtil faren er drevet over.
Formål:
At børnene får indsigt i og forståelse for, hvordan man har leget gennem tiden
Variation:
Aberne må kun være i træerne i 10 sekunder
Der skal være to træer samlet, for en abe må kravle op i træerne.
Øvelsen kræver
Banen:
Kan leges ude eller inde på et afgrænset område.
Materialer:
Kræver ingen materialer.
Bowling
Sæt drikkedunkene op så deltagerne kan kaste/bowle med hænderne eller skyde med foden for at vælte drikkedunkene.
Formål:At træne at kaste og skyde efter et mål og have det sjovt på tværs af alder og køn.
Hvordan:Når legen sættes i gang aftaler men hvor mange forsøg man har. Om man spiller med point. Om der er lige regler for alle eller om de ældste skal stå længere væk fra drikkedunkene end de yngste.
Succes:Det er en succes, når deltagerne har lyst til at prøve igen.
Variation:Ændr afstanden mellem deltagere og drikkedunke.Drikkedunke kan være med eller uden vand i.Sæt en "målmand" foran drikkedunkene som skal forsøge at fange boldene, inden de rammer drikke-dunkene.Brug forskellige bolde.Brug mange eller få drikkedunke.Leg med bolde.Kast bolden op i luften, lad den falde ned på underlaget og grib den.Kast bolden op i luften, grib den, uden at den rører gulvet.Spark til bolden, løb efter den og fang den.Bolde parvis:
Stå eller sid over for hinanden, tril bolden til hinanden.
Kast bolden til hinanden, prøv at gribe den.
Kast bolden til hinanden; måske over en høj snor (tørresnor).
Den ene sparker til bolden, den anden henter den, der byttes.
Øvelsen kræver
Banen:Legen kan laves på både små og store områder.
Materialer:Drikkedunke, dåser eller plastikflasker.
En bold.
Geocaching
En verdensomspændende skattejagt på alle niveauer - her kan man lære alt muligt, det er kun fantasien som sætter grænser. Det er brugerne selv som skaber legen og der findes skatte overalt
danmarks naturfredning
9 aktiviteter i hjemmet med et naturtvist
For at passe på hinanden skal vi holde afstand og så vidt muligt holde os hjemme. Her er ni gode forslag til aktiviteter, som I kan lave derhjemme med familien.